U zit midden in een scheiding

Het kan gebeuren dat de scheiding niet zo verloopt als dat je verwacht of gedacht had.
De gesprekken verlopen niet goed, je hebt geen vertrouwen in de bemiddelaar of advocaat of het gevoel van onpartijdigheid is weg.

Dat zijn lastige situaties. Niets is zo belangrijk om in deze fase beiden het gevoel te hebben dat je goed geholpen wordt. Mocht dit gevoel weg zijn dan willen we graag in gesprek en kunnen we wellicht een oplossing hiervoor vinden. De mogelijkheid om een dossier over te nemen is altijd aanwezig.

Wat staat er te doen?

Is er al gestart met het opstellen van een echtscheidingsconvenant, een ouderschapsplan en een alimentatieberekening? Deze kunnen namelijk allemaal onderdeel zijn van de scheiding. Daarnaast zal er een verdeling moeten worden gemaakt van jullie gezamenlijke bezittingen en hebben jullie een woning samen dan zal er ook gekeken moeten worden hoe jullie dit willen regelen voor de toekomst. Belangrijke zaken waar wij jullie graag mee willen helpen wanneer dit is vastgelopen. Mochten er nog geen afspraken gemaakt zijn dan willen wij dit in onderling overleg met jullie, goed regelen voor nu en voor later.

Over alle zaken maakt u samen met de mediator afspraken, daarnaast wordt de juridische afhandeling voor u verzorgd. U betaalt voor de hele dienstverlening een maatwerktarief, afhankelijk van de afspraken die al eerder gemaakt zijn.

U krijgt van ons een stappenplan en gesprekken waarin de emotionele- en de praktische kant van uw scheiding aan de orde komt. Zodra over alles overeenstemming is bereikt worden door onze advocaat de stukken ingediend bij de rechtbank. U hoeft zelf niet naar de rechtbank, aangezien het een gezamenlijk verzoek betreft.