06 53 44 68 35

Instanties voor kinderen in scheiding


Als er bij jullie scheiding kinderen betrokken zijn, is het heel belangrijk dat jullie hen goed ondersteunen. Het feit dat jullie gaan scheiden is namelijk een flinke klap voor de kinderen. Zonder de juiste begeleiding kunnen zij in de problemen komen. Wanneer het jullie als ouders even niet meer lukt of je hebt ondersteuning of begeleiding nodig zijn er in Nederland diverse instanties waar je terecht kunt. Zij begeleiden, helpen of ondersteunen daar waar nodig. Ook voor kinderen zelf is er Villa Pinedo waar ze zelf terecht kunnen met hun eigen vragen.


Kindbehartiger

De Kindbehartiger is er als belangenbehartiger voor ieder kind in een scheidingssituatie. De Kindbehartiger treedt op in het vrijwillig kader door middel van een traject van ondersteuning, als ook aan de voorkant van een juridische procedure om de positie van kinderen een plek te geven en rondom de nazorg. De Kindbehartiger heeft als doel om kinderen met een vertrouwd en veilig gevoel verder te laten gaan na de scheiding.
Villa Pinedo

Villa Pinedo is er voor kinderen van ouders in scheiding. Hier kunnen ze terecht voor een luisterd oor, hun verhalen en ervaring delen en voor een buddy. Daarnaast om ouders bewust te maken van wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat. Zodat zij leren handelen in het belang van het kind en vechtscheidingen voorkomen worden. Kinderen in een scheiding

Na een grootschalig wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd vanuit de Universiteit van Utrecht en gefinancierd door ZonMw, blijkt dat KIES in een aantal opzichten effectief is: kinderen die het KIES programma volgen hebben minder probleemgedrag, een betere communicatie met vader en moeder, en minder schuldgevoel ten aanzien van de scheiding.